18 Ekim 2010 Pazartesi

iphone 4 özellikleri nedir

Amerika Birleşik Devletleri kökenli Apple firmasının en çok beğenilen cep telefonu serisi olan iPhone’un dördüncü jenerasyonu olan iPhone 4 modeli tanıtıldı. Bizzat Apple’ın en üst mevkideki ismi olan Steve Jobs üzerinden tanıtılan bu cihazın isminin iPhone HD veya iPhone 4G olması beklenirken, cihazın isminin iPhone 4 özellikleri ve hakkında bilgiler olarak duyurulması herkesi şaşırttı.


iPhone 4'ün özellikleri kamerası ve arka yüzü


Apple’ın kendisi tarafından geliştirilen iPhone OS sürümünün ise, iOS 4 olarak değiştirilerek tanıtılması yine salonda bir şaşkınlığa sahip olmasını sağladı.
iPhone 4 öndeki kamerasıyla sadece görüntülü görüşme desteği değil, FaceTime isimli gerçek zamanlı video sohbet uygulamasını da bünyesinde barındırıyor.

Sadece cam ve çelik materyalleri kullanılan cihaz oldukça sağlam olarak tasarlanmış ve oldukça ince bir kasaya sahip. Cihazda ayrıca Apple A4 işlemcisi kullanılırken, yenilenmiş batarya seçeneği ile cihaz 7 saat 3G görüşme, 6 saat 3G sörf, 10 saat WiFi sörf ve 300 saat bekleme süresi sunuyor. Arka kamerası 5 Megapiksel çözünürlüğüne arttırılan cihazın kamerası LED desteği ile birlikte güçlendirilmiş.


iPhone 4 hakkında bilgiler

Yeni iPhone 4 özellikleri nedir dediğimizde; WiFi, GPS, Bluetooth, UMTS ve GSM bağlantılarını bünyesinde barındırırken, çelik yüzeyini ve ekranını de çizilmeye dayanıklı olarak tasarlamış. Daha önce mikroskop görüntüleri ortaya çıkan ekran çok yüksek çözünürlüğe sahip olarak hazırlanmış. 960'a 640 piksel çözünürlük ve 326 piksel-inç oranı ile yüksek DPI sunan ekran bu kalitesi ile birlikte çok daha göze hoş gelir görüntüler oluşturacak gibi duruyor.


iPhone 4 fiyatı ve özellikleri nedir dendiğinde aklan gelen ince tasarımı

iPhone 4'ün fiyatı 16 GB belleğe sahip modeli 199 dolara, 32 GB belleğe sahip modeli ise 299 dolara satılacak. Bu fiyatlar AT&T üzerinden alımlarda ve 2 yıllık kontrat ile geçerli olacak. Kontratı 2010'da dolanlar yükseltme yapabilecek. 24 Haziran'da satışa çıkacak olan cep telefonu için ön siparişler 15 Haziran'da başlıyor. Amerika, Fransa, Almanya ve İngiltere'de satışa sunulacak olan telefon, 2010 sonuna kadar 88 ülkede daha satışa çıkacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Copyright © iphone 4 fiyatları
Blogger Templates